Matematik

Hjælp søges tak!

13. april 2010 af lisbethdam (Slettet)

Hej!

Jeg håber at der er et venlig væsen der har lyst til at give mig en hånd med dette isbjerg.

jeg har en spidsvinklet trekant AB = 38 m BC = 38 m

bestem højden, men skal jeg ikke finde grundlinjen først inden jeg kan finde højden...???

kan simpelthen ikke finde ud af det så håber der er en der vil hjælpe mig på vej! :o)

- ikke regne det ud men give mig et prej :)

på forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af MN-P (Slettet)

Der mangler en oplysning i opgaven, så det er ikke så mærkeligt du har problemer


Svar #2
13. april 2010 af lisbethdam (Slettet)

Glemte lige at skrive at vinkel a er 67 grader og vinkel c er 67 grader og dermed vinkel b er 46 grader. ved ikke om det kan hjælpe....:o)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Ja, er du sikker på, du ikke har glemt noget? Fordi opgaven kan ikke løses ud fra de oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Skal du bestemme hb?


Svar #5
13. april 2010 af lisbethdam (Slettet)

Mener i stadigvæk at der mangler nogle oplysninger???


Svar #6
13. april 2010 af lisbethdam (Slettet)

Der står jeg skalfinde katedralens højde, hvilket jeg vil mene er hb.

derud over skal jeg også finde arealet.


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. april 2010 af keg (Slettet)

du har at gøre med en ligebent trekant

sin670= h/38

skulle det være til at finde h


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

tan(A)=h/(½g) og c2=(½g)2+h2 osv


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

sin(v) = modstående katete/hypotenuse


Svar #10
13. april 2010 af lisbethdam (Slettet)

sin67 = h/38

jeg kan simpelthen ikke få det til at passe.... håb er ikke jeg lyder alt for dum!!

men det giver jo kun 0.9205...... jeg er total lost og den der ligebenet trekant syntes jeg ikke lige vi har haft noget om:(


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Se nu her:

sin(67) = hb/38 ⇔ 38 · sin(67) = hb

:-)


Svar #12
13. april 2010 af lisbethdam (Slettet)

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAk!!!

lige nu kan jeg godt se logikken- ved ikke om jeg bare har set mig blind på den opgave!!

men tusind tak for hjælpen til jer alle, dejligt at der er nogen der vil hjælpe :o)


Skriv et svar til: Hjælp søges tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.