Matematik
Potensvækst problemer (regneforskrift)
27. februar 2005 af
soedemuz (Slettet)
Nogle som kan hjælpe mig med at forklare mig hvad jeg skal gøre ved disse opgaver:
Potensvæksten f(x)opfylder, at f(7)=3 og at f(2x) = 3*f(x).
Hvad bliver f(14)?
Angiv regneforskriften for f?
Potensvæksten f(x)opfylder, at f(7)=3 og at f(2x) = 3*f(x).
Hvad bliver f(14)?
Angiv regneforskriften for f?
Svar #1
01. marts 2005 af Cimera (Slettet)
Når f(7)=3, og f(2x)=3*f(x)
så må gælde: f(14) = 3*f(7) = (regn selv..)
En potensfunktion har jo formen b*x^a
Eksponenten a bestemmer du ved formlen:
ln(y2)-ln(y1)
a = -------------
ln(x2)-ln(x1)
y og x - værdierne har du fra løsningen af første spørgsmål.
3
b = -----
7^a
så må gælde: f(14) = 3*f(7) = (regn selv..)
En potensfunktion har jo formen b*x^a
Eksponenten a bestemmer du ved formlen:
ln(y2)-ln(y1)
a = -------------
ln(x2)-ln(x1)
y og x - værdierne har du fra løsningen af første spørgsmål.
3
b = -----
7^a
Svar #2
01. marts 2005 af Cimera (Slettet)
Sorry brøkerne se lidt underlige ud,
"a=" og
"b=" skulle selvfølgelig stå til venstre for brøkerne, men den fjerner altså selv ekstra mellemrum.
"a=" og
"b=" skulle selvfølgelig stå til venstre for brøkerne, men den fjerner altså selv ekstra mellemrum.
Skriv et svar til: Potensvækst problemer (regneforskrift)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
