Matematik

bestem intergralet (uden hjælpemidler)

20. april 2010 af kiall (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med denne opgave:

Bestem intergralet: ∫_0^2x^3 dx

Er selv nået så langt:

[3x^2]

F(2)-F(0) = 3*2^2 = 12 - 3*0^2= 0 = 12

Áltså får jeg det til 12, men når jeg regner efter på lommeregner giver det 4? Hvad gør jeg forkert. Håber, at nogen vil hjælpe. På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2010 af Kemosh (Slettet)

ohhh 3x^2 til x^3 er differentialkvotienten, det er nok der den ligger :)

Integralet ville være 0.25x^4, f(2)=0.25*2^4=4


Svar #2
20. april 2010 af kiall (Slettet)

Arh ja det kan jeg godt se :) tak

Vil du måske hjælpe mig igen

jeg har endnu en opgave hvor jeg også skal bestemme intergralet:

∫_0^2x^3/4 dx hvad bliver X^3/4 intergreret til?

(med 3/4 mener jeg 3 fjerdedele)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2010 af Kemosh (Slettet)

ax^n * dx = a/n * x^(n+1)

Heraf bliver det: 1/(0,75)*x^(1,75)= 4/3*x^(1,75)


Skriv et svar til: bestem intergralet (uden hjælpemidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.