Matematik

resturant søger fler reddegørelser

23. april 2010 af henriQ (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Resturante buget
1 kunde betaler betaler 200 kr. for en hovedret
20% heraf er moms
160 kr
tilbage
råvarerne 60 kr
Kokkene timeløn 150kr.*8 = 1200- ca. 14 min. Pr. ret
Tjenerne timeløn 90 kr. *8 = 720- ca. 6 min. Pr. kunde
Åbningstid 15-23
samlet er det 1920 kr pr dag
der går til løn
Det vil sige at der skal laves 1920/160 = 12 retter som din før ejeren begynder at tjene penge

Indtjeningen
f ( x ) = 160x - 1920
hvor x er antal retter til du tjener 160 kr på
på en en dag


 


Skriv et svar til: resturant søger fler reddegørelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.