Fysik

Radioaktivitet

26. april 2010 af hans (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Jeg kunne godt bruge hjælp, til dette spørgsmål:

En nordmand i Lapland holdt i 1965 helt op med at spise rensdyrkød. Da var aktiviteten fra 137^Cs i hans krop 55 kBq.
a) Beregn massen af 137^Cs i normandens krop

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af mathon

                              k = ln(2)/T½ = ln(2)/(30·365,25·24·3600 s) = 7,3215·10-10 s-1

                              N = A/k = (55·103 s-1)/(7,3215·10-10 s-1) = 7,51212·1013

                              m = (7,51212·1013)·(137 u) = 1,02916·1016 u = 1,70896·10-11 kg =
                                                                                                  1,70896·10-8 g ≈ 17 ng
 


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.