Fysik

plz et hurtigt spørgsmål om EL

27. april 2010 af SisiJensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg har et hurtigt spørgsmål, som jeg meget gerne vil have en hint til:

Et batteri har en elektromotoriske kraft på 4,5 v, og det indre resistans Ri = 0,05 Ohm. Resistansen af den ydre resistor er Ry = 25,00 Ohm.

A. Beregn de brøkdele af den afgivne energi, der afsættes i henholdsvis resistoren og batteriet

Jeg forstår ikke spørgsmålet, og ved ikke hvordan jeg skal regne det ud`plz help

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af peter lind

Find strømstyrken ved brug af Ohms lov. Effekten afsat i en modstand er U*I = R*I2. Brug dette til at finde effekten afsat i henholdsvis den indre og den ydre modstand. Du skal så finde forholdet mellem disse effekter og total effekten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2010 af mathon

         P = ε2/(Ri+Ry)

         Py = Upol = ε2·Ry/(Ri+Ry)2

         Pi = ε2·Ri /(Ri+Ry)2

         Ey/E = Py/P = Ry/(Ri+Ry)

         Ei /E = Pi /P = Ri /(Ri+Ry)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2010 af mathon

rettelse
            Pi = ε2·Ri /(Ri+Ry)2


Skriv et svar til: plz et hurtigt spørgsmål om EL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.