Matematik

Mat hjælp søges

28. april 2010 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har brug for hjælp til følgende opgaver:

opg. 1
reducér udtrykket 3mp/mp+mh

opg.2
På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og DEC. nogle af sidelængderne er angivet.
Beregn længden af CD og længden af BE

AC = 21, AB=18 , DE=6 , CE=5

trekanten ABC er stor og trekanten DEC er lille og er inde i toppen af ABC.

Opg.3

En rende med lodrette sider fremstilles af en rektangulær blikplade ved at bukke pladen langs de stiplede linjer, således at tværsnittet ABCD bliver rektangel. Bredden af blikpladen er 20 cm.

Bestem |AB| samt |BC|, således at rendens tværsnitsareal, dvs arealet af rektangel ABCD er størst mulig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af AMelev

Opg. 1
Jeg tror der mangler en parentes om (mp + mh), så det er nævner.
Sæt m uden for parentes i nævner og forkort, så får du 3p i tælleren og p+h i nævneren.

Opg. 2

Tegn de 2 trekanter hver for sig og beregn forstørrelses-/skalafaktoren ud fra forholdet mellem to kendte ensliggende sider.
Benyt dette forhold til beregning af de ønskede sider

Opg. 3

Tegn en skitse, kald det ombukkede stykke (i begge sider) x og overvej, hvad længden af tværsnitsrektanglet så er.
Bergn arealet udtrykt ved x og bestem, hvornår det er maksimalt (toppunkt)

.


Skriv et svar til: Mat hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.