Kemi

Ammoniak reaktions opgave,

06. maj 2010 af JohnJoh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Min opgave lyder sådan:

Ammoniak fremstilles ud fra dinitrogen og dihydrogen. I en beholder blandes 28 g N2 og 8 g H2. Reaktionen forløber hurtigt med katalysator.

N2 + 3H2 → 2NH3

a.) En af reaktanterne er i overskud. Hvilken?

b.) Hvor stor er massen af den overskydende reaktant efter reaktion?

c.) Hvad er det teoriske udbytte af ammoniak?

Spørgsmål a har jeg sådan set lavet:

n(H2) = 8 g/ 2, 016 g/mol = 4 mol

n(N2) = 28 g/28 g/mol = 1 mol

dihydrogen er i overskud

Men men men, spørgsmål b, hvordan besvarer man dette? Skal man se på de ækvivalente forhold før readuktionen og de aktuelle forhold efter. Er lidt i tvivl..

Mvh Mathias


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af mathon

du fik besked
i
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

så lad os holde diskussionen der


Svar #2
06. maj 2010 af JohnJoh (Slettet)

Nej, du svarede aldrig. Men man kan heller ikke forvente, at du svarer på alle opgaver herinde :-)

Der er nogle ting der stadig er uklare. Kan se at du har svaret 2 gange på spørgsmålet med 2 forskellige facit.

Din forklaring inde på den førnævnte tråd, giver god mening for mig. (forstår iøvrigt ikke hvorfor du regner den sådan ud. Men lad det ligge)

Jeg er mere i tvivl om b, og c, som du har svaret på i den anden tråd. Forstår for det første ikke din beregninger, for det andet mener jeg, også at de er forkerte. Måske er det bare mig, der ikke har forstået det korrekt..

"så lad os holde diskussionen der" Det lyder som om, du ikke selv har et facit, eller hvordan skal det forstås? :-)

På forhånd tak!


Skriv et svar til: Ammoniak reaktions opgave,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.