Matematik

Kasse uden låg

14. maj 2010 af Soul (Slettet) - Niveau: B-niveau

"En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3. Kassens bredde (målt i dm) er x, og kassens lægnde (målt i dm) 2x.

a) Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x."

Har løst ligning 2x*x*højde = 125 og fundet højden til at være 62.5/x^2. Er det den rigtige fremgangsmåde ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2010 af Holrik (Slettet)

ja det ser korrekt ud.

for at finde overfladen som fkt af x skal du bruge dit udtryk for højden og sætte ind og derefter reducerer mest muligt.

O(x)=x*2x+2*2x*h+2*x*h

noget i den stil.. sæt h ind og reducer. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2010 af bkacky (Slettet)

nogen der lige kan forklare hvor h skal sættes ind?.. har nemlig samme opgave bare med længden x+3


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2010 af bkacky (Slettet)

Er der stadig ingen der kan hjælpe her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2010 af NejTilSvampe

 @bkacky -

V(x,h) = 2(x+3)*(x+3)*h = 2h(x+3)2 =125

O(x,h) = 2*h*(x+3) + 4*h*(x+3) + (x+3)*2(x+3) = 6h(x+3) + 2(x+3)2

Du isolerer h i den ene ligning og substituerer det i den anden ligning. (lige gyldigt hvilken rækkefølge) Og så er du færdig.

Jeg ved ikke om der er en regne fejl et sted, det må du selv kontrollere.


Skriv et svar til: Kasse uden låg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.