Matematik

Stiger

15. maj 2010 af Hansenffk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En stige er anbragt op af en lodret væg. Jordoverfladen som stigen står på er vandret.

Hvor langt op ad væggen når en stige, der er 7 meter lang og danner en vinkel på 64 grader til jordoverfladen.

Nogle der kan hjælpe?


Svar #1
15. maj 2010 af Hansenffk (Slettet)

Jeg har selv sagt 7 x sin(64)

Kan det være rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2010 af MarsDK (Slettet)

 Jada , det er ganske korrekt 


Svar #3
15. maj 2010 af Hansenffk (Slettet)

Men er du sikker? For man skal ikke bruge pythagoras eller hvad ?


Svar #4
15. maj 2010 af Hansenffk (Slettet)

Hvad så hvis jeg får af vide, at det anbefales at stigen står med en vinkel på 70 grader. Men får så af vide at stigen er 4,5 m lang, og den står med afstand på 1,7 m fra væggen.

Kan du så finde ud af hvad vinklen er? Jeg har et svar men skal lige være sikker på det er rigtigt:D


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2010 af peter lind

Du skal først og fremmest lave en tegning. Du vil se at det er en retvinklet trekant med den lodrette væg og afstanden til væggen på jorden som de 2 kateter samt stigen som hypotenusen. I det første spørgsmål har du hypotenusen og en vinkel. I det andet  spørgsmål har du hypotenusen og en katete.


Svar #6
15. maj 2010 af Hansenffk (Slettet)

Ja, Peter. Men er min opgave 1 rigtigt?

Anden opgave mener jeg at jeg fik regnet mig frem til 67 grader ca. Kan det være rigtigt?????


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2010 af peter lind

Det første har du fået besvaret i #2. Jeg er ikke interesseret i om du kan slå rigtig op på en lommeregner. Det væsentlige er metoden, som du også angiver for det første spørgsmåls vedkommende. Det ser ikke urimeligt ud.


Svar #8
15. maj 2010 af Hansenffk (Slettet)

Nej, men kan da godt huske metoden, men ville jo bare lige se om det var rigtigt.. For var til eksamen, og har dumpet den før, så ville jo lige tjekke om jeg havde rigtigt...


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2010 af peter lind

Du dumper ikke, hvis det blot drejer sig om et fejlopslag. Det er noget enhver kan komme til at foretage. Det væsentlige er om du har forstået metoden.


Svar #10
15. maj 2010 af Hansenffk (Slettet)

Men du ved ikke hvad resultatet giver?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

I tilfældet, hvor stigen er 4,5 m lang og står 1,7 m fra væggen, er vinklen mellem stigen og vandret

v = Arccos(1,7/4,5) = 67,804º    (Arccos = cos-1)


Skriv et svar til: Stiger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.