Matematik

eks. udvikling

18. maj 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 Hej, 

når man fx har et bilag/billede af en eksponentiel aftagende graf og skal bestemme halveringstiden for denne graf, hvad gør man så?

mit bud: Man aflæser på punkter, hvor fx x=2 og x=4 (halvering) og aflæser den tilsvarende y-værdi og derved dividere for at finde a, altså a= x2-x1 / y2-y1, og derved har jeg en halveringstid? - eller hvordan skal det gøres?

btw, opgaven er uden hjælpemidler.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2010 af peter lind

Aflæs to x værdier x1 og x2 for 2 y værdier y1 og y2 . y-værdierne skal vælges så den ene er det halve af det andet. Halveringstiden er så x2-x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2010 af mathon

                            log(y2) = log(a)·x2 + log(b)                            

                            log(y1) = log(a)·x1 + log(b)

                            log(y2) - log(y1) = log(a)·(x2-x1)

                            log((1/2)·y1) - log(y1) = log(a)·X½

                            log(1/2) + log(y1) - log(y1) = log(a)·X½

                            = log(1/2) / log(a)

..............

    log(a) = c
    a = 10c


Skriv et svar til: eks. udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.