Matematik
Sammensat funktion
Heey
Jeg har problemer med at løse en sammensat funktion, når der er bestemt integral i.
Jeg kan godt når det er en ubestemt integral.
Så er der nogen der kan forklare opgaven? (se vedhæftet)
Svar #2
21. maj 2010 af isabella12 (Slettet)
Hov - glemte at vedhæfte
Svar #3
21. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
Du skal bruge substitution.
Benyt, at ((1/3)x3+1)' = x2 , så sættes t = (1/3)x3+1 , fås dt = x2·dx , og dermed
0∫1 x2·((1/3)x3+1)1/2 dx = 1∫4/3 t1/2 dt = [(2/3)t3/2]04/3 = (2/3)·(4/3)3/2 = (2/3)·(4/3)·2/√3 = 16/(9√3) = (16/27)·√3 .
Bemærk, at grænserne for integralet blev ændret, da vi substituerede fra x til t.
Svar #4
21. maj 2010 af isabella12 (Slettet)
hmmm
Jeg forstår det ikke rigtigt. Min lærer havde forklaret det på en anden måde (se vedhæftet)
Altså jeg forstår ikke hvor 2/3 kommer fra i den sidste linje i dokumentet??
Svar #5
21. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det kommer fra ∫ t1/2 dt = (2/3)·t3/2 + k . Generelt, ∫xn dx = (1/(n+1))·xn+1 + k .
Skriv et svar til: Sammensat funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
