Kemi

Hjælp til at finde oxidationstal

06. juni 2010 af Olsen1989 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa

Hvordan beregner jeg oxidationstallet for ?:

CH3CH2OH

og

Cr2O72-

og

CH3CHO

Håber der er nogen der kan hjælpe mig, for jeg har simpelthen brugt så lang tid på at finde ud af det, uden at finde et resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af KemiskeKetty (Slettet)

 Du kan som sådan ikke finde oxidationstallet for et helt stof - du skal finde oxidationstal for hvert eneste atom i stoffet

F.eks. 

+1  -2

  H2O

Summen af oxidationstallene skal være lig med ladningen (ved vand er ladningen 0). Du har sikkert alle reglerne i din bog - der er klare regler for oxygen og hydrogen, og ret klare regler for 1. og 7. hovedgruppe. Men dem du har her er ret ligetil, fordi du kun har oxygen, hydrogen og én sidste ting. Så er det en ligning med en ubekendt.


Svar #2
07. juni 2010 af Olsen1989 (Slettet)

 Ja, det troede jeg også, men OT for CH3CH2OH:

CH3: x+3*1=0      OT= -3

CH3: x+2*1=0      OT= -2

O:                           OT= -2

H:                           OT= 1

-3 + -2 + -2 + 1 = -6

Jeg har set i en opgave herinde at det giver -1. Så jeg forstår det ikke.


Skriv et svar til: Hjælp til at finde oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.