Matematik

Bevis for exp. Hurtig rettelse?

19. juni 2010 af Katrine7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bevis for at exp(a + b) = exp(a) exp(b)


Ifløge vores definition er exp(x) = y såfremt ln(y) = x.
Det vil sige at exp(a + b) er løsningen til ln(x) = a + b.
exp(a) exp(b) er også løsning til denne ligning i og med ln(exp(a)) ln(exp(b)) = a + b.
Da der kun er en løsning, må exp(a + b) = exp(a) exp(b).                                  ---->  hvorfor kun en løsning?
Bevist!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2010 af peter lind

Logaritmefunktionen er en monoton afbildning på R. Så er der en kun  en løsning til ln(x) = c


Svar #2
19. juni 2010 af Katrine7 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Bevis for exp. Hurtig rettelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.