Matematik

potens funktioner

21. juni 2010 af hfpigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad er definitionen på en potens funktion??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2010 af Duffy

En funktion på formen y = b * xa

a ε R , b > 0.

Grafen er en ret linie i et dobbelt-logaritmisk-koordinatsystem.

Potensudviklinger har den egenskab at når x-værdien ganges med et tal, k, så ganges y-værdien med ka , (k = 1+r)

Dvs til lige store relative tilvækster af x svarer lige store relative tilvækster af y.

Symbolsk:

(Fy) = (Fx)a      <=>     (1+ry) = (1+rx)a


Svar #2
21. juni 2010 af hfpigen (Slettet)

taak for det..

men jeg har lige et hurtigt spørgsmål, hvad vil tallet K sige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2010 af mathon


Skriv et svar til: potens funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.