Matematik

vektorer tangent til en cirkel

09. juli 2010 af ernst88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg kan ikke finde ud af dene op gave eller jeg får ikke det samme som fasitlisten

en cirkel har centrum i punktet 'c =(1,3) og går gennem punktet p=(-1,5)

bestem en ligningen for tangenten til cirklen i punktet


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juli 2010 af mathon

en normalvektor til tangenten i P(1,-5)
er
           CP = [-1-1 ;  5-3] = [-2;2]

tangenten er så
linjen gennem P med normalvektor CP

                   

                 [-2;2]•[x-(-1);y-5] = 0                   (skalarproduktet)

                -2x + 2y - 12 = 0

                 y = x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juli 2010 af PeterValberg

for at opstille en ligning for den rette ligning gennem P(-1,5) skal du bruge en normalvektor til linjen

Som normalvektor kan du bruge

For at finde ligningen til den rette linje, bruger du formlen

hvor a og b er normalvektorens koordinater og x0 og y0 er punktet P's koordinater

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vektorer tangent til en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.