Matematik

matematik

13. juli 2010 af camekan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er ny på studieportalen, og vil gerne spørge om noget ang. matematik. Her kommer spørgsmålet . 

 Bestem vinklen mellem vektor a og b når |a|=1, |b|=4 og |+b|=4.

Tak på forhånd.


Svar #1
13. juli 2010 af camekan (Slettet)

Er der virkelig ikke nogen som gider hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2010 af NejTilSvampe

 har aldrig set |+b| notationen før. Så ved ikke hvad det betyder :S

Men generelt kan du bruge  cos(v) = ab / |a|*|b|   for at finde vinklen.  Eller måske endda  |det(a,b)| / |a|*|b| = sin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2010 af NejTilSvampe

 og tan(v) = a•b / |det(a,b)|   må vel også være en mulighed :p


Svar #4
13. juli 2010 af camekan (Slettet)

Jeg har vist heller ikke skrevet |+b|, men |b| :) 

Altså: |b|=4 .

Jeg undrer mig over, om jeg skal finde skalarprodukten og længden inden jeg finder vinklen? Eller kan jeg bare finde vinklen ved at bruge den angivne formel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juli 2010 af NejTilSvampe

 der mangler en oplysning. Hvis det eneste du kender er længden af to sider, så kan vinklen have uendelig mange værdier... Læs din opgavebeskrivelse igennem en gang til.


Svar #6
13. juli 2010 af camekan (Slettet)

Ej det gør der virkelig, det må du undskylde, min fejl :(

Sådan:

Bestem vinklen mellem vektor a og b når |a|=1, |b|=4  og |a+b|=4


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juli 2010 af NejTilSvampe

vent nej der dummer jeg mig :P det er ikke nødvendigvis en trekant :D -ved ikke hvad jeg tænker, det må være varmen xD


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juli 2010 af NejTilSvampe

eller jo, det var rigtigt nok hvad jeg skrev før.. damn.. du har tre sider i en trekant. brug cosinus relationen. Jeg må hellere hvile mig lidt :D


Svar #9
13. juli 2010 af camekan (Slettet)

HAHAHAHAH, det skam i orden :)

Jeg kan ikke finde ud af at sætte tal i formler :( Jeg er så dårlig til det . Uf .


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juli 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Ja du er nødt til at kende koordinaterne på a og b i dit koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juli 2010 af NejTilSvampe

 #10 - nej da? :S hun skal bare bruge cosinusrelationen. Det er en ligebenet trekant og hun har længden af alle siderne. 

cos(v) = (1^2 + 4^2 - 4^2) / (2*1*4) = 1/8

v = arccos(1/8) = 82,8o

Sådan forstår jeg i hvert falde opgaven :/


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.