Kemi

Sammenhaeng mellem syre og salt

19. juli 2010 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er sammenhaengen mellem syre og salt?

Er det ikke metal + syrerest=salt...? 

Kan i ikke komme med en mere praecis definitioN! også gerne et forsög som beskriver dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Man kan sige, at syrer er brintforbindelser, hvor brinten kan ombyttes med metal, for eksempel H2SO4+Zn→ZnSO4+H2. Endvidere er de tre store grupper, syrer, baser og salte nogle kemiske forbindelser med meget forskellige egenskaber. Derfor gruppeinddelingen.

Kemi var aldrig min stærke side, men noget hænger stadig fast.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juli 2010 af mathon

opfølgning på #1:

                  uædelt metal  + stærk syre   →   salt   +  brint

eller
                  metal tv. for hydrogen i spændingsrækken  +  stærk syre → salt + hydrogen

ex

                  magnium + saltsyre →  magniumchlorid  +  hydrogen

                            Mg (s)  +  2 HCl (aq)   --->   MgCl2 (aq) +  H2 (g)

skrevet på ionform

                            Mg  +  2 H3O+  +   2 Cl-   --->    Mg2+  +  2 Cl-  + H2  + 2 H2O
                                                                                           salt                                     salt = metal-ion + syrerest-ion
 

hvor Cl- er tilskuerion

den egentlige reaktion
er:
                            Mg + 2 H3O+  ---> Mg2+  + H2   +  2 H2O                     eller skrevet uden vand

                            Mg  +  2 H+ ---> Mg2+  +  H2                                        metallet donerer elektroner til
                                                                                                               hydrogen-ioner,
                                                                                                               som bliver til hydrogen under
                                                                                                               dannelse af metal-ioner
                                                                                             
                                              
                                                                                                                       
 


Svar #3
20. juli 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

Så det vil sige, at man kan sige at salt=metal -syrerest

At man kan danne salt, ved at proppe noget magnesium i baegerglas med syre og derefter koge det, så der er noget salt resterende :) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juli 2010 af mathon

Så det vil sige, at man
eksempelvis
kan danne et salt, ved at overhælde noget magnesium i et bægerglas med stærk syre og derefter inddampe opløsningen


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juli 2010 af mette48 (Slettet)

9. klasse-niveau

syre+base giver salt + vand

metal + syre giver salt + hydrogen          afhænger af valg af syre og metal om reaktionen sker


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juli 2010 af mathon

   men  på
   STX (2. år)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juli 2010 af mette48 (Slettet)

Der står da 9: ved spørgsmålet og Niveau: 9. klasse i 1. indlæg

Men  STX (2.år) når man går ind i profilen.

Så kan jeg bedre forstå jeres svar. De virkede lidt over målet for en 9. klasses elev, men ikke for en STX på 2.år.


Waryahe find lige ud af, hvilket niveau du er på og ret oplysningerne her.


Svar #8
26. juli 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Sådan, nu har jeg rettet det, og jeg må tilstå at i forvirrer en smule. 

Er det ikke rigtigt at man kan danne salt, ved at have eks. HCL i et bægerglas og derefter putte et stykke magnesium i, så vente lidt så den kemiske reaktion er overstået(Hcl + Mg->H2+MgCl eller hvad?) også inddampe opløsningen altså...varme det op, så der kun er salt resterende. 

Kender i en hjemmeside, hvor der står helt vildt mange syre, base forsøg og selvf mange andre fysik/kemi emner.. dog på 9.klasses niveau/eksamensniveau. :) 

DET VILLE VÆRE SÅ DEJLIGT. FOR JEG ER HELT VILDT TIL DET TEORETISKE, MEN DET ER BARE FORSØGENE. JEG SKAL KENDE MANGE FLER! 


Skriv et svar til: Sammenhaeng mellem syre og salt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.