Matematik

diamants vægt

22. august 2010 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej der ude!

Jeg har bruge for hjælp til denne opgave:

En person har to diamanter. Den ene diamants diameter er 20 % større end den anden diamants diameter.

hvor mange procent er den store diamants vægt større end den lille diamants vægt?

Sammenhængen mellem en diamants diameter og vægt kan beskrives med funktionen:

y=0,0033*x3,06

y= diamantens vægt målt i karat

x=diamantens diameter målt i mm.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2010 af mette48 (Slettet)

d er diameteren for den lille diamant

diameteren for den store diamant er d(1+0,20)

yl=0,0033*d3,06

ys=0,0033*(d*1,2)3,06

ys=yl*(1+%)  hvor % står for den søgte værdi

ys=0,0033*(d*1,2)3,06 =0,0033*d3,06*(1+%)

(d*1,2)3,06=d3,06*(1+%)

d3,06*1,23,06=d3,06*(1+%)

1+%=1,23,06

%=1,23,06-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 1 :

Husk lige at gange med 100 til sidst, altså (1,2^3,06-1) * 100 %


Svar #3
22. august 2010 af englo (Slettet)

Er i tvivl med hvad du mener med:

ys=yl*(1+%) hvor % står for den søgte værdi

Hvad er 1 tallet og % for noget?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2010 af mette48 (Slettet)

I renteformlen bruges udtrykket (1+r) hvor r er renten

Det er den samme skrivemåde jeg bruger, men da det ikke er rente der er tale om valgte jeg % i stedet for r


Svar #5
05. september 2010 af englo (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: diamants vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.