Matematik

Reducer mest muligt

23. august 2010 af julledulle93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan forklare mig hvordan jeg reducer de her mest muligt?

1) 5 (p - 2q - r) + 3 (p - q + 2r) =

2) 2(a + 2b) + (a - b) =

3) 4(c - d) - 3 (c + 2d) =

4) 4(a + 5b) + 7 (3a + b) =

5) 3(7a + b) + 8 (a + 3b) =

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af PMxD (Slettet)

du skal starte med at løse parenteserne. så i den første bliver det   

5p-10q-5r+3p-3q+6r=  

så reducerer du, ved at lægge de forskellige bogstaver sammen så det bliver

8p-13q+r

så kan den ikke reduceres mere

det gør du så med dem alle sammen.. :)


Svar #2
24. august 2010 af julledulle93 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Reducer mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.