Kemi

Afstem reaktion! seriøs problem

27. august 2010 af milllaaaasssaaas11111111111 (Slettet)

Denne opgave har drillet mig meget!!!

er der nogen der kan fortælle mig, hvordan man afstemmer rektionen:

MnO4- (aq) + C2O4 2- (aq) → Mn 2+ (aq) + CO2 (g)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2010 af mathon

må vi se
tildeling af oxidationstrin til Mn og C


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2010 af mathon

ikke afstemt

                               +7                    +3                           +2                 +4
                              MnO4- (aq)   +   C2O42- (aq)    --->    Mn2+ (aq)   +   CO2 (g)

                       

                    OT-ændring pr atom
  Mn                      5 ned
  C                        1 op
    


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af mathon

efter henvendelse
se


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2010 af mathon

dvs
2KMnO4 (aq) + 5Na2C2O4 (aq) + 8H2SO4(aq)-->K2SO4 (aq) + 2MnSO4 (aq) + 5Na2C2O4 (aq) +10CO2 (g) + 8H2O (l)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2010 af mathon

M(Na2C2O4) = 134 g/mol

Til mange redoxtitreringer benyttes en 0,02 M KMnO4 - opløsning. En sådan opløsning er imidlertid ikke stabil i længere tid, og man må derfor indstille den med jævn mellemrum. Indstillingen foregår ved titrering på følgende måde:

Der afvejes en mængde natriumoxalar, Na2C2O4 ,som herefter opløses i fortyndet svovlsyre og titreres med KMnO4 - opløsningen.

Ved en given indstilling blev der afvejet 0,189 g Na2C2O4.
Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver svagt rødviolet, og på buretten aflæses et forbrug på 26,3 mL.

Under titreringen sker reaktionen i #4

molmængdeforhold:
                                          KMnO4 : Na2C2O4 = 2 : 5    eller    1 : 2,5

Beregn den aktuelle koncentration af MnO4- i KMnO4 - opløsningen


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2010 af mathon

Na2C2O4:

                          n = (0,189 g)/(134 g/mol) = 0,00141 mol

                         

KMnO4:

                         (0,0263 L)·c = (0,00141 mol)/2,5 = 0,000564 mol

                         c = (0,000564 mol) / (0,0263 L) = 0,022 M

 således er
                              [MnO4- ] = 0,022 M

                        


Skriv et svar til: Afstem reaktion! seriøs problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.