Matematik

En kasse med kvadratisk bund

06. september 2010 af Lars99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Håber at I ville være sød og hjælpe, er gået helt i stå..

1. En kasse med kvadratisk bundhar rumfang 125

a) Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2010 af c_aastrup

Kald sidelængden af bunden for x og højden h

Der skal altså gælde

x2 h = 125

Sådan er rumfanget af en kasse.

Overfladearealet er

O = 2x2 + 4xh

Den første formel giver h = 125/x2

Så skal du bare sætte udtrykket for h ind i udtrykket for O, og så er du færdig.


Svar #2
06. september 2010 af Lars99 (Slettet)

Det vil sige :

O= 2x2 + 4x*125/x2?

Bliver det ikk en andengradsligning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2010 af c_aastrup

Det er ikke en andengradsligning. Husk, at x/x^2 = 1/x


Skriv et svar til: En kasse med kvadratisk bund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.