Matematik

hvordan er det muligt

13. september 2010 af FFG10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hvordan er det muligt at finde ud af om 1/3 er løsning til denne ligning 4x2+3x3+2x-2/5=0 uden lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 1/3 i ligningen på venstre side og regn resultatet ud. Giver det 0, er 1.3 en løsning i ligningen. Giver det ikke 0, er 1/3 ikke en løsning. Dette kaldes at gøre prøve.


Svar #2
13. september 2010 af FFG10 (Slettet)

skal  jeg regne potensen ud først eller gange først? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Du skal regne det, præcist som forskriften angiver.

F.eks., 4x2 betyder 4·(x2) = 4·x·x , og 3x3 betyder 3·(x3) = 3·x·x·x .


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

(Underligt, så har opgavestilleren slettet sig selv, endnu før blækket er tørt).


Skriv et svar til: hvordan er det muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.