Kemi

Hurtig kemi sp. Haster!

15. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 0,538 mol af en ligekædet alkan vejer 31,20 g. Beregn stoffets molare masse. hvad er det for et stof?

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Brug M·n = m til at bestemme M.

En alkan har molekyleformlen CkHk+2, hvor k er et helt tal. og hvis man runder molarmasserne at til to betydende cifre bare for nemhedens skyld, er 

M(CkH2k+2) = 12k + 2k +2 = 14k + 2

når man så har k sætter man det ind i molekyleformlen og har den alkan man leder efter, når man udelukker de forgrenede muligheder.


Svar #2
15. september 2010 af sar94 (Slettet)

 jamen hvad bliver k? bliver den 14/2=7 eller.... please hjælp :-)


Svar #3
15. september 2010 af sar94 (Slettet)

 eller -1/6  ?????


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)


Skriv et svar til: Hurtig kemi sp. Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.