Matematik

Køret fast ??

17. september 2010 af 1003fohlmann (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan regne den her jeg er køret fast må jeg sige.????

2x2- 6x + 16 / x2+5x -2 = 2x + 4 / x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af Krabasken (Slettet)

(2x^2-6x+16)(x+4) = (x^2+5x-2)(2x+4)

Vi ganger parenteserne ud

2x^3-6x^2+16x+8x^2-24x+64 = 2x^3+10x^2-4x+4x^2+20x-8

Recerer på hver side (2x^3'erne går ud)

2x^2-8x+64 = 14x^2+16x-8

Samler på venstre side

12x^2+24x-72 = 0

løser ligningen

x^2+2x-6 = 0 ⇔ x = -1 ±√(1+6) = -1 ±√(7)
 

Var der egentlig noget, der var svært - eller kneb det bare lidt med at komme op af sofaen - ? ;-)


Skriv et svar til: Køret fast ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.