Matematik

Hurtigts spørgsmål omkring biimplikation

18. september 2010 af powerfull499 (Slettet)

Hey.

Må man gerne bruge biimplikation på denne her måde med brøker:

 7/5 <=> 7x3/5x3 = 21/15

Hilsen Peter


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man bruger biimplikation mellem udsagn . "7/5" på venstre side er ikke et udsagn. Du kan ikke bruge det på den måde.


Svar #2
18. september 2010 af powerfull499 (Slettet)

Mange tak. Hvad skal jeg så gøre i min udregning?

Bare sige 7/5 = 7x3/5x3 = 21/15


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, men der skal parentes omkring alt i nævneren. Man bruger · eller * som gangetegn, ikke x. Du får dermed forlænget den oprindelige brøk med 3 .


Svar #4
18. september 2010 af powerfull499 (Slettet)

Ja, jeg ved godt man ikke bruger x :). Det var nu mest fordi at det ikke lige er muligt at skrive her!

Parentes rundt om nævneren?

Kan man ikke sige: http://i137.photobucket.com/albums/q225/powerfull499/Rigtigt.png

Ved godt man ikke bruger x'er, men laver det i hånden hvor jeg bruger *.

Forresten: Mange tusind tak for dine svar på en lørdag :=)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det er rigtigt skrevet. Sådan kan du jo også skrive her

7/5 = (7×3)/(5×3) = (7·3)/(5·3) = 21/15

Da vi ikke kan lave vandret brøkstreg her, er det nødvendigt med parentes omkring flere faktorer eller led i nævneren og omkring flere led i tælleren.

Kig i den lille knap med tegnet Ω for særlige symboler og græske bogstaver. Brug knapperne X2 og X2 til at lave indeks og potenser. Og knapperne B, I, og U bruges til at lave fed, kursiv, eller understreget tekst.


Svar #6
18. september 2010 af powerfull499 (Slettet)

Tak for hjælpen.

Du må have en rigtig god weekend ;)


Skriv et svar til: Hurtigts spørgsmål omkring biimplikation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.