Matematik

hjælp er køret fast

19. september 2010 af 1003fohlmann (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

er der nogen der kan hjælpe med den her jeg skal besteme grundmængde og X

2x2 - 6x +12 = 2x + 4

----------------   ---------

x2 +5x - 2        x+ 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Lidt ud i det grønne, hvad mener du med grundmængde? Det er utroligt vigtigt, at man forstår terminologien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2010 af kieslich (Slettet)

Nævnerne må ikke være nul.  så løs ligningerne x2 +5x-2 = 0  og x+4 = 0.  Kald resultaterne x1  x2  og x3.

så er grundmængden (aka definitionsmængden) lig med R\{x1, x2, x3}


Skriv et svar til: hjælp er køret fast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.