Kemi
Beregnelse af afvejning og volumen
Hej
Nogen der kan hjælpe mig med noget kemi. På forhånd tak fra en håbløs kemi-studerende.
1. Der fremstilles 100 mL af en phosfatpuffer bestående af HPO42- og H2PO4- med pH = 7,21.
Totalkoncentration [HPO42-] + [H2PO4-] = 0,100 M
pKs(H2PO4-) = 7,21
Beregn hvor meget Na2HPO4- 2H2O og NaH2PO4- 2H2O, der skal afvejes?
2. Der skal fremstilles 100 mL af en acetatpuffer bestående af CH3COO- og CH3COOh med pH= 5,75.
Totalkoncentration = 0,1 M
pKs(CH3COOH) = 4,75
Beregn hvor meget CH3COONa - 3H2O, der skal afvejes?
Den afvejede natriumacetat opløses i 90 mL vand.
Beregn hvilken volumen 0,100 M HCL, der tilsættes for at få pH = 5,75
Håber der nogen der kan og vil hjælpe mig!
Svar #1
22. september 2010 af mathon
se
1)
Phosphatpuffer
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
2)
Acetatpuffer
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
Skriv et svar til: Beregnelse af afvejning og volumen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
