Matematik
Hurtig ligning på folkeskoleniveau
04. april 2005 af
Molle (Slettet)
Hvis en vil være så behjælpelig, at løse denne ligning, vil jeg blive glad.
28500=20000(1+x)^4
28500=20000(1+x)^4
Svar #1
04. april 2005 af Epsilon (Slettet)
1) Dividér 20000 op i begge sider;
28500/20000 = (1+x)^4
2) Tag den fjerde rod på begge sider.
Derefter skulle det være ligetil at bestemme x.
//Singularity
28500/20000 = (1+x)^4
2) Tag den fjerde rod på begge sider.
Derefter skulle det være ligetil at bestemme x.
//Singularity
Svar #3
04. april 2005 af Molle (Slettet)
Det kører ikke. Jeg sidder fast. I får lige hele opgave.
De samlede indtægter er fra 1996 til og med 2000 steget 42%. Jeg skal finde det forventede resultat i 2002.
1996: 20000 mio.kr.
2000: 28500 mio.kr.
2002: ????
Ville vha. vækstformlen finde den gennemsnitlige vækst gennem årene, men kan ikke få det til at passe.
De samlede indtægter er fra 1996 til og med 2000 steget 42%. Jeg skal finde det forventede resultat i 2002.
1996: 20000 mio.kr.
2000: 28500 mio.kr.
2002: ????
Ville vha. vækstformlen finde den gennemsnitlige vækst gennem årene, men kan ikke få det til at passe.
Svar #5
04. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#4: Uagtet at du måske har løst opgaven nu, så kommer her en opsamling. I det første indlæg skulle du gerne have fundet, at
x = (28500/20000)^(1/4)-1 = 0.09258...
altså omtrent 9.26% årlig vækst. Denne bruges som prognose til at bestemme de samlede indtægter i 2002.
Hvis vi regner antal år (n) efter 1996, så skal i vækstformlen;
K_n = K_o*(1+x)^n
indsættes
K_o = 20000 (mio. kr.)
x = 0.09258...
n = 6 (2002-1996)
og K_6 (K_n, n=6) beregnes.
Da du sikkert har gjort det på nuværende tidspunkt, så prøv at sætte udgangspunktet til år 2000 (husk, at prognosen jo er baseret på væksten i årene 1996-2000). Brug de relevante værdier af Ko hhv. n (som nu refererer til årene 2000 hhv. 2002) til at beregne de samlede indtægter i 2002. Hvad bemærker du ved resultatet?
//Singularity
x = (28500/20000)^(1/4)-1 = 0.09258...
altså omtrent 9.26% årlig vækst. Denne bruges som prognose til at bestemme de samlede indtægter i 2002.
Hvis vi regner antal år (n) efter 1996, så skal i vækstformlen;
K_n = K_o*(1+x)^n
indsættes
K_o = 20000 (mio. kr.)
x = 0.09258...
n = 6 (2002-1996)
og K_6 (K_n, n=6) beregnes.
Da du sikkert har gjort det på nuværende tidspunkt, så prøv at sætte udgangspunktet til år 2000 (husk, at prognosen jo er baseret på væksten i årene 1996-2000). Brug de relevante værdier af Ko hhv. n (som nu refererer til årene 2000 hhv. 2002) til at beregne de samlede indtægter i 2002. Hvad bemærker du ved resultatet?
//Singularity
Skriv et svar til: Hurtig ligning på folkeskoleniveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
