Kemi

Hjælp ønskes

25. september 2010 af ramuk (Slettet)

Hej alle. Har brug for lidt hjælp til den her opgave.

Zink reagerer med saltsyre efter reaktionsskemaet.

Zn(s) + 2HCl(aq) ---------> ZnCl2(aq) + H2(g)

Der anvendes 100 mL 2,00 M HCl .

a) Beregn massen af den mængde zink, som kan reagere med denne mængde saltsyre.

Håber I kan hjælpe :)

- Stina


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af Phienix (Slettet)

Hvis vi antager at reaktionen er fuldstændig, kan det gøres ved først at regne stofmængden af HCl i 100 mL 2M opløsning.

c = n/V
n(HCl) = c(HCl) * V

2 HCl reagerer for hver Zn, altså er n(Zn) = 0.5 * n(HCl)

Når du har regnet stofmængden kan du bruge molarmassen til at finde den mængde Zn, der skal bruges til at reagerer med 100 mL 2M HCl. Du skulle gerne nå frem til 6.54 g Zn(s)


Skriv et svar til: Hjælp ønskes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.