Matematik

MAT- HJÆLP- RUMFANG

26. september 2010 af annesofie1996 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej guys.

jeg har en aflevrering som jeg meget gerne vil hav ehjælp til :)

Spørgsmåket lyder sådan:

I et stort telt der også har form som en halvkugle, er rumfanget 16,75 m3 ( Kubikmeter)

*Beregn radius i dette telt.

Ja det er så det jeg ikke kan ?

Help.

Ps. jeg er kun 14 så hjælp ordenligt


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Maskinen (Slettet)

Hej, 

du skal anvende denne formel for kugletop med radius r og højde h 

V=1/3·π·h2·(3·r-h) 


Svar #2
26. september 2010 af annesofie1996 (Slettet)

jeg kender jo ikke radiussen eller højden


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af Maskinen (Slettet)

Hvor du kan isolore r i formlen til: 

r=1/3*h-(18,7803/h2

Hvis V=16,75 m3


Svar #4
26. september 2010 af annesofie1996 (Slettet)

kan du ikke skrive lidt mere præcist hvordan man gør. jeg fatter ikke alt det der r*(fhs)/sf :) :)


Svar #5
26. september 2010 af annesofie1996 (Slettet)

bare skriv hvad jeg skal skrive ind på lommeregneren helt præcist uden alt muligt matematik halløj


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Teltet har form som en halvkugle, så hele kuglens rumfang er V = 2·16,75m3 . Benyt formlen for kuglens rumfang

V = (4π/3)·r3

til bestemmelse af r

r = (3V/(4π))1/3


Svar #7
26. september 2010 af annesofie1996 (Slettet)

ej helt ærligrt. tror du en 14 årig kan finde ud ad det der. der er jo 100 paranteser og 30 forskellige tegn


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nu indgår alderen ikke i opgaven. Men hvis folk kan læse og forstå opgaveteksten, skulle de da også kunne finde ud af at læse en formel. Men jeg kan godt se, at du har problemer med at tælle.


Svar #9
26. september 2010 af annesofie1996 (Slettet)

ja det er godt smarte


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal indsætte hele kuglens rumfang i den formel for r .

r = (3·2·16,75/(4·π))1/3 m


Skriv et svar til: MAT- HJÆLP- RUMFANG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.