Matematik

skrappe mennesker til matematik:S please hjælp. simplificere

29. september 2010 af Forou (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

* Jeg må ikke bruge nogen former for lommeregner XD.

 a) Simplificer (d.v.s. skriv på formen z = x + i · y,     x, y ∈ R):
(1 + 2i)(1 − 2i) / 3 + i


b) Find alle løsninger til ligningen z4 + 1 = 0 og vis løsningerne på en
tegning.


c) (Lidt udfordring i lyset af ovenstående opgave:)

Lad z være det komplekse tal z = x+x · i hvor x∈ R, x ≠ 0. Kan du sige noget generelt om værdien af z4? (Argument´er for dit svar!) Hvad gælder for z4 hvis
z = x + i · y hvor |x| = |y|?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Mimical (Slettet)

Det er opgaver der tidligere er behandlet i dette forum f.eks. her:

www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

og her:

www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

og her:

www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: skrappe mennesker til matematik:S please hjælp. simplificere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.