Matematik

Brug formlen om partiel integration

07. oktober 2010 af alias191188 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg må indrømme at jeg er fuldstændig på bar bund med den her, er der nogen der kan hjælpe? :)

Brug formlen om partiel integration til at bestemme
Integral(x*ln(x)dx)


Vink: Tag U(x) = ln(x), V(x) = x


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af mathon

        ∫ x·ln(x)dx   =   (1/2)x2·ln(x) - (1/2)·∫ x2·(1/x)dx   =  (1/2)x2·ln(x) - (1/2)·∫ xdx =
                                               (1/2)x2·ln(x) - (1/4)·x2 + k =  (1/2)x2·(ln(x) - (1/2)) + k


Skriv et svar til: Brug formlen om partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.