Matematik

DET HASTER! HJÆLP SØGES, PLEASE HJÆLP!

14. oktober 2010 af AlohaAlohaAloha (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kære du,

Jeg har et problem.

Jeg skal løse en opgave hvor der står følgende: Når murstenene skal brændes, køres de på vogne gennem en lang ovn på 75 meter, hvor temeraturen varierer undervejs. En vogn er 2,5 m lang = altså er der 30 vogne. Vi har også fået en graf hvor vi kan se at ovnen er arbejdervirker i 80 timer.

Hvor mange meter bevæger vognen sig i timen?

Omregn vognens fart til km/t.

Kan man godt sige 75 : 80 = 0,94m/t?

= 0,00094 km/t

På forhånd mange tusinde tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2010 af narmi (Slettet)

Hej

hvorfor 75? det er jo bare størrelsen på ovnen? står der hvor mange vogne der kan komme igennem pr. time eller noget?


Svar #2
14. oktober 2010 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

nej, der står kun det som jeg har skrevet.

Jeg ved bare ikke hvilket andet tal jeg skal bruge, hvis ikke det er 75. Men det er jo også størrelsen/længden..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af NejTilSvampe

 "arbejdervirker"?

Men ja bedømt ud fra at dine enheder ender op med at være rigtige, kan jeg ikke se nogen anden måde at gøre det på. Mest fordi jeg ikke forstår opgaven den måde den er skrevet op på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Aflæs skemaet/grafen ordentligt. De køres ikke hel ud til 80 timer, men afslutter efter 72 timer.

Vognens fart er 75m / 72timer = 1,04 m/t

Vognens fart i km/t        = 1,04/1000 = 0,00104 km/t

Håber det var brugbart nok?


Svar #5
03. maj 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

Mange tak for dit svar, det var helt det samme jeg fandt frem til. Mange tak :D


Skriv et svar til: DET HASTER! HJÆLP SØGES, PLEASE HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.