Matematik

Rumfang af en skål

26. oktober 2010 af 215 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en funktion,  når man drejer den 360 grader skulle den danne en skål..
skal jeg bruge integral af en kugle * 0,5 for kunne beregne rumfanget af en skål .. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Volumen = π*ab∫ f(x)2 dx


Svar #2
26. oktober 2010 af 215 (Slettet)

Jeg kender at rumfanget for en skål skal være 8 og ved at dreje arealet 360 dannes et rumfang som skulle forme en skål med rumfanget 8,  jeg skal bestemme a,  for funktionen f(x) = x^0,2 + a , x [0;1].

Jeg har bare solve 4 = π*0 1∫ f(x)^2 dx, og fik et negativt og positivt resultat, men hvilket er det rigitge.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

er det ikke

 solve 8 = π*0 1∫ f(x)^2 dx, og fik et negativt og positivt resultat, men hvilket er det rigitge.. ?

brug den positive a værdi.   hvis du tegner den vil den ligne en skål.   med den negative a-værdi vil den ligne en vase.


Svar #4
26. oktober 2010 af 215 (Slettet)

 grafen drejes 360 grader om førsteaksen og en form af en skål med flad bund vil fremkomme....


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

så må det jo være den positive a værdi du skal bruge.


Skriv et svar til: Rumfang af en skål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.