Kemi

beregning af masse haster!

31. oktober 2010 af Nadiakb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Formålet med denne øvelse er at bestemme indholdet af krystalvand i krystalsoda.

hvordan kan man beregne massen af natriumcarbonatpolyhydrater.

Na2CO3.XH2O

Jeg har fået x ' en 10

jeg vil ikke kvordan jeg skal beregne massen af det hele.

Er der nogen der kan hjælpe mig med det, fordi jeg skulle aflevere den i morgen

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af mathon

molmassen

                                                                     vandfrit     krystalvand
                                     M(Na2CO3•xH2O) = (106,00 + x·18,02) g/mol

                      


Svar #2
31. oktober 2010 af Nadiakb (Slettet)

Dvs. at massen af natriumcarbonatpolyhydrat bliver 124,02 g/mol eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Hvis x = 1 er den molare masse af natriumcarbonatmonohydrat 124.02 g/mol - ja. Det kommer an på hvad x er, men det lyder underligt at navnet skulle være ...polyhydrat, hvis x = 1.

Skriver du i din formulering at x = 10?


Svar #4
31. oktober 2010 af Nadiakb (Slettet)

nej jeg har fået x=10

I opgaven står der, begren massen af natriumcarbonatpolyhydrat, men ikke molare masse ?

hvad skal jeg gøre nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Hvis x = 10 er den molare masse 286.2 g/mol.

Hvis du skal have massen, må du have en stofmængde (et tal med enheden mol), som du skal gange på.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2010 af mathon

                   stof                                                     trivialnavn                      formel

                  natriumcarbonat-decahydrat                krystalsoda                       Na2CO3 • 10H2O

                  natriumcarbonat-monohydrat               krystalcarbonat                 Na2CO3 • H2O

                  natriumcarbonat vandfrit                      calcineret soda                  Na2CO3


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2010 af mathon

    M(Na2CO310H2O) = (106,00 + 10·18,02) g/mol = 286,2 g/mol

massen af det hele
                                        m = n·M = n·(286,2 g/mol)
 


Svar #8
01. november 2010 af Nadiakb (Slettet)

tusind tak for jeres svar. Jeg har lavet den og afleveret den i dag:)


Skriv et svar til: beregning af masse haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.