Matematik

Rumfang af tøndene

02. november 2010 af gym8260 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens :D

Jeg har et spørgsmål om, hvordan er det endeligt at man kan finde ude af diameteren, når formlen hedder V = 0,70 * h * d i anden. V måles i m3 og er 0,25 m3 og h måles i m og er 0,85 m.

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

Er du sikker på formlen:  V = 0,70 * h * d??

Normalt er formlen for en cylinder nemlig: V = V = π·r²·h

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at tønden er cylinderformet, meeeennn.....??

Du laver en ligning hvor du kalder den ubekendte for x og indsætter de værdier du har. Løs så ligningen. Check lige formlen igen. Jeg skal nok hjælpe dig, hvis bare jeg er sikker på, at du benytter den rette formel.


Svar #2
02. november 2010 af gym8260 (Slettet)

Altså vores opgave står der her:

Regnvandstønder kan købes i forskellige størrelser.
Rumfanget V af tønderne (målt i m3) kan med god tilnærmelse beregnes ved formlen
V = 0,70 * h * d^2
hvor d er tøndens diameter på det bredeste sted (målt i meter), og h er tøndens højde
(målt i meter).
a) Bestem tøndens diameter d, når rumfanget V er 0,25 m3, og højden h er 0,85 m.
 


Brugbart svar (3)

Svar #3
02. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Fair nok, så gør du således. 

Vi skal finde diameteren, som vi nu kalder x

indsæt i formlen:

V = 0,70 * h * d^2

således:

0,25 = 0,70 * 0,85 * x2

0,25 = 0,595 * x2

0,25 : 0,595 = x2

x2 = 0,42016807

x = √0,42016807

x = 0,648

Diameteren er altså 0,65 m


Skriv et svar til: Rumfang af tøndene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.