Kemi

databehandling - beregning af masse?

04. november 2010 af ferocia (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej!

I min opgave står der under databehandling følgende:

Databehandlingen består i at benytte hvert af de tre mulige reaktionsskemaer til at beregne en forventet masse af det faste produkt og derved bestemme den rigtige reaktion.

reaktionsskemaerne er som følger:

1. NaHCO3(s) → Na2O(s) + H2O(q) + CO2(q) = 2NaHCO3 → Na2O + H2O + 2CO2
2. NaHCO3(s) → NaOH(s) + CO2(q) = NaHCO3 → NaOH + CO2
3. NaHCO3(s) → Na2CO3(s) + H2O(q) + CO2(q) = 2NaHCO3 → Na2CO3 → Na2CO3 + H2= + CO2

- Jeg er helt blank i forhold til hvad jeg skal gøre i denne opgave.

Jeg håber der sidder nogle kloge hoveder derude som kan hjælpe!

Mvh.

Rasmus
 


Skriv et svar til: databehandling - beregning af masse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.