Matematik

Hjælp søges hurtigst muligt!

07. november 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej søger nogen der kan lave opgaverne underneden, eller bare et par af dem hvis det er. Det vil være en kæmpe hjælp for mig på nuværende tidspunkt.  På forhånd tak til jer

1) Bestem toppunkter og monotoniforhold for funktionen f(x) = x^3 – 6x^2 + 9x – 2. Tegn grafen.

2) Der er givet en funktion f(x) = 6 * rod x – 3x, x - > 0.

a) Løs ligningen:


b) Bestem maksimum for f(x):
 

3) Gør rede for, at funktionen f(x) = x^3 – 3/x, x > 0, er voksende:


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Krabasken (Slettet)

1) f ' (x) = 3x^2 - 6x + 9 = 0 for x = 1 og 3

f(1) = 2 og f(3) = -2,  altså topp. (1,2) og (3,-2)

Indsæt andre x'er og find monotoniforholdene. Tegn grafen.

2) a) Der er ingen ligning, intet lighedstegn. Og hvad betyder x - > 0 ?

3) f ' (x) = 3 * x^2 + 3 / x^2.  Begge led > 0 for x > 0, altså er f ' > 0 og dermed  f voksende

- Hvorfor logger du ud, når det haster så meget - ?


Skriv et svar til: Hjælp søges hurtigst muligt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.