Kemi

Beregning af aktuel koncentration

09. november 2010 af gymmugger (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgave 1.14


0,236 g jern(II)sulfat-vand (1/7) opløses i demineraliseret vand. Opløsningen gøres sur, hvorefter den fortyndes til 100 mL.

a) Beregn den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning.

Jeg er klar over, at der allerede er svaret på dette spørgsmål, se www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

men jeg undrer mig over, om man ikke kan gøre det meget nemmere. Hvorfor kan man ikke bare regne med den molare masse af Fe2+? Jeg mener nemlig ikke at jeg er blevet undervist i den metode brugt i linket, så det virker spøjst pludselig at få en opgave i det.

Hvis svaret er, at man skal bruge linkets metode, så forstår jeg den ikke helt denne udregning:

n(Fe) i 0,236 g Fe(II)SO4*7H2O er: (0,236*g)0,000/(278,05*g)*(1 mol Fe) = 0,000849 mol

Hvor kommer 0,000 ind i billedet? Hvordan har man fundet det ene mol Fe?

Jeg håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mathon

skrivefejl:

         c(FeSO4•7H2O) = [Fe2+] = ((0,236 g) / (278,05 g/mol)) / (0,100 L) = 0,008488 M


Skriv et svar til: Beregning af aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.