Matematik

CIRKEL??

09. november 2010 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Opgaven lyder: Bestem cirklens radius og centrum samt koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets første akse. Cirkelligningen lyder: x^2-6x+y^2-16=0

Er der nogen som vil hjælpe mig med? ved at jeg skal bruge cirkeligningen, men ved ikke til hvad:(?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mathon

                        x2 - 6x = (x-3)2 - 9

                       


Svar #2
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 hvad er det? undskyld men fatter ingenting


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af mathon

            ...kvadratkomplettering...


Svar #4
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 ved ikke hvad det er? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af mathon

              x2 - 6x  + y2 = 16

              (x-3)2 - 9 + y2 = 16

             


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2010 af mathon

                (x-3)2 + (y-0)2 = 52


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2010 af mathon

                x2 - 6x + y2 = 16         skæring med x-aksen kræver y = 0

                x2 - 6x + 02 = 16

                x2 - 6x - 16 = 0 ...............



 


Svar #8
09. november 2010 af 1518854 (Slettet)

 hvordan kom du fra (x-3)^2-9+y^2=16 til (x-3)^2+(y-0)^2 = 5^2???


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2010 af mathon

              x2 - 6x  + y2 = 16

              (x-3)2 - 9 + y2 = 16

              (x-3)2 + y2 = 16 + 9

              (x-3)2 + (y-0)2 = 52


Skriv et svar til: CIRKEL??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.