Matematik
Beregn den eksakte værdi af rumfanget af det omdrejningslegeme
Beregn den eksakte værdi af rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden M drejes 360 ° om x-aksen, hvor (Se vedhæftede punktmængde)
Svar #6
10. november 2010 af NejTilSvampe
#5 - ja. Er der noget du ikke forstår eller?
som regel reducerer man godt nok ln(4) = 2ln(2)
Svar #7
10. november 2010 af iinfinity (Slettet)
Kan bare ikke se at det er det samme som facit skal give?
Svar #8
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)
#7
Integralet går fra 1 til 2, ikke fra 0:
Vx = π·1∫2 (1+(1/x))2dx = π·1∫2 (1+(2/x)+(1/x2)) dx = π·[x + 2·ln(x) -(1/x)]21
= π·(2 + 2·ln(2) -1/2 -1 +1) = π·(3/2 + 2·ln(2)) = π·(3/2 + ln(4))
Skriv et svar til: Beregn den eksakte værdi af rumfanget af det omdrejningslegeme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
