Matematik

Trigeometri problem.

16. november 2010 af Hansihinter (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har et problem med denne opgave jeg har vedhæftet. Det er specielt opgave 3 og 4 jeg mangler hjælp til.

Kunne være dejligt med noget hurtigt hjælp :)

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Matematik 1.G..docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kan vedhæfte filen i .doc format, er der flere der kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2010 af mathon

...hvad har du prøvet ?


Svar #3
16. november 2010 af Hansihinter (Slettet)

 Mathon, jeg har regnet alle sider og vinkler ud i 3. Jeg har bare kun en måde, og der står man skal skrive begge muligheder.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2010 af mathon

der er jo to løsninger

                              da   
                                                 • A er spids
                              og               • c·sin(A)<a<c
                                        

tegn det og få overblik:

anvend cos-relationen

               a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

               b2 - (2c·cos(A))·b + (c2-a2) = 0                 som er en 2.gradsligning i b


Svar #5
16. november 2010 af Hansihinter (Slettet)

 Tak. Mit eneste problem i opgave 4 er, hvordan jeg finder længden på M. Har de andre sider og vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2010 af mathon

                    |EM|2 = 4,562 + 4,522 - 2·4,56·4,52·cos(180º-110º-ABE)


Skriv et svar til: Trigeometri problem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.