Matematik

Rumfanget af den fortyndede opløsning

20. november 2010 af VieT-St@r (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man fortynder 250 ml, 2M HCL-opløsning med vand. Derved falder koncentrationen til 0,5.

Beregn rumfanget af den fortyndede opløsning

HJÆLP tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af badooo (Slettet)

Please, saml alle dine spørgsmål i ét spørgsmål og smid dem i den korrekte kategori.

Koncentrationen falder til 0,5 hvad? Du har ingen enhed på.

n = 0,25L*2M = 0,5mol <- Den ændrer sig ikke.

V = n/c = 0,5mol/0,5M = 1L


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2010 af mathon

eller
            når x er den tilførte vandmængde i liter     

udtrykt

                                  n            =           n

                              V1·c1          =       V2·c2

                          0,250·2          =    (0,250+x)·0,5                  (konc. i mol/L og voluminer i L)


Skriv et svar til: Rumfanget af den fortyndede opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.