Matematik

er det rigtigt???

22. november 2010 af sissasine (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Opgaven lyder: Antallet af danskere der blev dræbt i trafikken pr. år kan i perioden 1977-2001 beskrives ved sammenhængen

y= -16x+840   hvor y= antallet af danskere der blev dræbt pr. år efter  og x= antal år efter 1977

gør rede for  hvad tallene  i sammenhængen fortæller om antallet af danskere , der blev dræbt i trafikken pr. år i perioden 1977-2001 

Sammenhængen i tallene fortæller at antallet  af dræbte pr år  er faldende med 16..

Forstået således, før 1977 var der 840 dræbte i trafikken pr. år

efter 5 år i 1982 er dødstallet   y= -16•5+840= 760

ovenstående kunne vel så sættes ind i et koordinatsystem ( en ret linie)

er det rigtigt som jeg har gjort/svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af a,bay (Slettet)

Din antagelse om at der før 1977 var 840 dræbte pr. år er ikke korrekt. De 840 betyder blot at for x=0, dvs i år 1977, var der så mange der døde.

Hvis funktionen også antages at gælde før 1977, skal du blot indsætte de tilsvarende negative værdier for x for at finde dødstallet før 1977.


Svar #2
22. november 2010 af sissasine (Slettet)

 Ok men er det andet korrekt :) :) og tak for hurtigt svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2010 af a,bay (Slettet)

Ja det er det


Skriv et svar til: er det rigtigt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.