Kemi

masseprocent af 0,0015 M HCl

23. november 2010 af ibbamse (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal beregne masseprocenten af 0,0015 M HCl og får oplyst at HCl har densiteten 1 g/ml.

er masseprocenten så bare = 1,5% ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af mathon

1 L opløsning indeholder 0,0015 mol HCl og har massen 1000g

massen af 0,0015 mol HCl = (0,0015 mol)·(36,465 g/mol) = 0,054698 g

beregn selv 0,054698 g i procent af 1000 g


Svar #2
23. november 2010 af ibbamse (Slettet)

eller skal man finde molvægten for HCl = 36,45 g/mol

og gange den med de 0,0015 mol/liter = 0.0055 g.

hvorefter man finder masseprocenten ved: ( 0,0055 g. / 1000 g.) * 100 % = 0,0055 % ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2010 af mathon

sådan


Skriv et svar til: masseprocent af 0,0015 M HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.