Matematik

Det haster virkeligt meget !! Har det som lektie til imorgen

23. november 2010 af SabMo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej folkens. Jeg er igang med et emne der hedder linælre funktioner. Jeg er igang med at lave nogle opgaver, men er kommet på nogle svære spørgsmål :

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sammenhængen mellem en cirkusmanege areal og dens diameter kan skrives , A =  3,14 × d2 : 4 hvor a er arealet og d er diameteren.

a: Tegn grafen for sammenhængen mellem a og d

b: er det en linær funktion?

c:

hvor stor skal diameteren være hvis man vil have en manege på 150 m2 ?

spørgsmålet er : Jeg skal lave et silleben, men hvordan kan jeg lave det når jeg ikke kender værdien for x, eller f (x) ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Når en ting falder uden luftmodstand er sammenhængen mellem hvor langt den er faldet (s) og den tid faldet har varet (t)

t= 0,45 × √s

a: tegn grafen for sammenhængen mellem  og t.

b: er det en linær funktion?

c: hvor langt falder en sten på 3 sekunder?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det ville være virkeligt nice, hvis nogen af jer derude, vil bruge 5 min, på at hjælpe mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af imn93 (Slettet)

Bruger du programmet TI interactive?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2010 af peter lind

En lineær funktion er af formen f(x) = a*x+b

1c. Løs ligningen 150 m2 = π-d2/4

2c løs ligningen 3=0,45kvrod(s)


Svar #3
23. november 2010 af SabMo (Slettet)

 Nej jeg bruger ikke programmet TI interactive ! :). Hvad er det for det for et program?

Jeg forstod intet af hvad du skrev (Peter Lind). Skriv det på en måde, så jeg bedre kan forstå det :)

på forhånd tak ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2010 af imn93 (Slettet)

c: hvor langt falder en sten på 3 sekunder?:

Du indsætter bare 3 på s's plads, altså: t=0,45*√3= SVARET!


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af imn93 (Slettet)

Havde bare nemmere ved at forklare dig det hvis du brugte det program, men ligemeget:D  Ingen af dem er lineære funktioner, da ingen af dem ser sådan ud: f(x) =a*x+b


Skriv et svar til: Det haster virkeligt meget !! Har det som lektie til imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.