Matematik

Er det rigtigt?

23. november 2010 af martinweber (Slettet)

 Om en lineær sammenhæng gælder at dens graf går gennem punktet (5,6), og når x-værdien øges med 4, så øges y-værdien med 8:

a) Find ligningen for den lineære sammenhæng


er det ikke: x = y/4


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af PeterValberg

 nej

en lineær funktion har forskriften y = ax + b
hvor a er hældningskoefficienten og b angiver grafens skæringspunkt med y-aksen (når x = 0)

a = Δy/Δx = 8/4 = 2

Indsæt den fundne værdi for a og det kendte punkt i modellen for forskriften og bestem b

6 = 2·5 + b    ⇔     b = -4

forskriften for den lineære funktion, du beskriver er således:   y = 2x - 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. november 2010 af martinweber (Slettet)

 f(x) = 2x - 4 , ikk??? 


Skriv et svar til: Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.