Matematik

rektangel problem

23. november 2010 af patr0805 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har et rektangel hvor: 

(8+x)*(y+10) = 464 cm2 større 
(10+x)*(y+8) = 452 cm2 større

x=længden

y=højden

hvordan bærre jeg mig ad


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du, når du skriver

(8+x)*(y+10) = 464 cm2 større

??

Gælder de to ligninger for det samme rektangel?


Svar #2
24. november 2010 af patr0805 (Slettet)

 ja korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men svar også venligst på det første spm i #1.

Menes der, at hvis længden forøges med 8 og bredden med 10, bliver arealet forøget med 464 , og hvis længden forøges med 10 og bredden med 8, bliver arealet forøget med 452 ?

Så er ligningerne jo

(8+x)(10+y) = 464 + xy    og

(10+x)(8+y) = 452 + xy

Løs nu de to ligninger.


Svar #4
24. november 2010 af patr0805 (Slettet)

det er 2 ligninger jeg har lavet ud fra dette:

se vedhæftlig fil

Vedhæftet fil:kll.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det bekræfter min formodning i #3. Løs nu de to rigtige lligninger i #3.


Skriv et svar til: rektangel problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.