Biologi

Teori

24. november 2010 af fyr93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal aflevere, min rapport meget snart, og ville meget gerne have hjælp til teori afsnittet:

hvordan nedbrydes mono,di- og polysakkarider i tarmen og optages i blodbanen?

det ville være en stor hjælp, hvis i ga at hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af #nana (Slettet)

hvilket svar er du selv kommet frem til? (:


Svar #2
24. november 2010 af fyr93 (Slettet)

 jeg ved, at polysakkarider er kulhydrater og består af monosakkarider!,


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2010 af stud.med (Slettet)

Polysaccharidernes nedbrydelse starter allerede i munden via spyttet hvori der findes amylase. Dette stof spalter polysacchariderne til tri/di-saccharider, men deres funktionstid er dog kortvarig idet amylase destrueres i mavesyren. Det egentlige boost sker i tolvfingertarmen (duodenum) hvor bugspytkirtelsekreter med bl.a. amylase tilføres tarmindholdet. Spaltningen af tri/di-saccharider sker via tri/di-saccharidaser der sidder fast på tarmvæggen til alm. glucose/monosaccharider. Disse optages nu ind i tarmcellen via en såkaldt symport/sekundær aktiv transport hvor et natrium-molekyle transporteres gennem en kanal sammen med et molekyle glycose. Inde i tarmcellen frigives glucosen til blodbanen via en insulin-uafhængig GLUT-kanal (GLUcose Transporter). I blodbanen påvirker den forhøjede glucosekoncentration insulinsecretionen der medfører øget glucoseoptag i muskelceller, fedtceller og lever. Videre behandling af glucosen forekommer især i disse væv, men uddybning af dette indgår ikke i dit spørgsmål. Skal dog gerne forklare yderligere hvis der er brug for dette.


Svar #4
25. november 2010 af fyr93 (Slettet)

 TUSIND TUSIND TAK !!!!!!!!


Skriv et svar til: Teori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.